Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 100 γρ βουτυρο θερμοκρασια δωματιου 150 γρ ζαχαρη 1 βανιλια ξυσμα λεμονι/πορτοκαλι 1 πρεζα αλατι 3 αυγα 150γρ […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
100 γρ βουτυρο θερμοκρασια δωματιου
150 γρ ζαχαρη
1 βανιλια
ξυσμα λεμονι/πορτοκαλι
1 πρεζα αλατι
3 αυγα
150γρ αλευρι
50 γρ κορν φλαουρ
1 φακελο μπεικιν
ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ λευκη σοκολατα κουβερτουρα
600γρ κρεμα γαλακτοσ
150γρ γαλα καρυδασ
1φακελο ζελατινη
ΕΠΑΛΕΙΨΗ
100γρ κρεμα γαλακτοσ χτυπημενη σαντυγη
ινδοκαρυδο
βατομουρα/φραουλεσ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπω βουτυρο,ζαχαρη,βανιλια,ξυσμα,αλατι.

Ριχνω αυγα ενα ενα και χτυπω 2λεπτα. Κοσκινιζω αλευρι,κορν φλαουρ, μπεικιν και ριχνω στο μειγμα αυγων. Βουτυρωνω και αλευρωνω φορμα και ψηνω 180`.Επαναλαμβανω 2η δοση για τη τουρτα. Αφηνω να κρυωσει μεσα στη φορμα.

Χωριζω το γαλα καρυδας σε 100γρ και 50 γρ. Ζεσταινω τα 100γρ σε μπεν μαρι μαζι με τη κουβερτουρα και αφηνω να κρυωσει για λιγο. Στα 50γρ ριχνω τη ζελατινη να λιωσει και τη προσθετω στη κουβερτουρα. Χτυπω 600γρ κρεμα γαλακτος σαντυγη και ριχνω το μισο στο μειγμα σιγα σιγα και το υπολοιπο κραταω για επικαλυψη.

Ριχνω τη κρεμα πανω στο παντεσπανι και αφηνω 2 ωρεσ στο ψυγειο να παγωσει η κρεμα.Υστερα βαζω το 2ο παντεσπανι.

Στολιζω με σαντυγη ,πασπαλιζω ινδοκαρυδο και τα φρουτα στο τελος.

Ειναι πεντανοστιμη …..??

Joanna Demiri – ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ