Η Συνταγή είναι από κ. ‎Ειρήνη Σταματέλλη‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα
1/2 κουπα ζάχαρη
3/4 κουπα αλευρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ μπέικιν

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 βανίλια

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
500 γρ.φυτική κρέμα (την πράσινη)
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 φακελάκι γκαρνί ή μόρφατ σκόνη βανίλια
2 βανίλιες
1 ζαχαρούχο γάλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
700 γρ.φράουλες
8-9 κ.σ ζάχαρη
1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
2-3 κ.σ κονιάκ ή ποτό φράουλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη και αλάτι 5 λεπτά.Προσθέτουμε τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα 26-28 εκ. αβουτύρωτη στρωμένη με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 20 λεπτά περίπου.

Βράζουμε το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπλέντερ ρίχνουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ να γίνουν πολτός.

Αν δε θέλετε τα σποράκια της φράουλας περάστε τον πολτό μεσα από μια σίτα πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης.

Ρίχνουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνέχεια (γιατί κολάει)σε μέτρια φωτιά δένουμε σε κρέμα.Προσθέτουμε το ποτό και τη βανίλια.Την αδειάζουμε σ’ένα μπολ,την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα με το γαλα τις βανίλιες και το γκαρνι σε σαντιγι και προσθέτουμε και το ζαχαρούχο.

Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι και στήνουμε την τούρτα βάζοντας

παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας και σάλτσα φράουλας.Πάλι παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας (στη μέση όχι σάλτσα φραόυλας)και ξανά παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα βανίλιας τελειώνοντας με σάλτσα φράουλας.

Βάζουμε την τούρτα να παγωσει στην κατάψυξη για 1-2 ωρες και την ξεφορμάρουμε.Καλύπτουμε και τα πλαινά με κρέμα βανίλιας και γαρνίρουμε με ροζέτες από την ίδια κρέμα η οποία θα φτάσει ακριβώς και για το γαρνίρισμα.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Ειρήνη Σταματέλλη‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.