Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση

Αυτά τα ψωμιά είναι σούπερ-σαν ένα μπαλόνι που μπορείτε να γεμίσετε και να φάτε με ότι θέλετε.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ ζεστό γάλα
280 γρ ζεστό νερό
1 κουτ σούπας γιαούρτι
4 κουταλιές λάδι
8 γρ ξηρή μαγιά η 25 γρ νωπή
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουτ γλυκού αλατι
960 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (η ζύμη θα είναι κολλώδης)

Διαφήμιση

Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
πρώτα ανακατέψτε τη μαγιά με ζεστό νερό και ζάχαρη.Αφήστε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί

Στη συνέχεια τοποθετήστε τα υπόλοιπα υγρά και αλάτι στον κάδο και ζυμώστε προσθέτοντας το αλεύρι .

Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης ως ζύμη ψωμιού.

Στη συνέχεια τοποθετείστε την σε ναυλον . Ξεκουραστε για 1 ώρα.

Χωρίστε σε τεμ 80 γρ . Επειδή είναι κολλώδης η ζύμη , χρησιμοποιείται αλεύρι.

Ανοίγετε σε στρογγυλούς δίσκους , αφήνετε 5-10 λεπτα να ξεκουραστούν στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί

Στη συνέχεια, ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς έως ότου έχετε την επιθυμητό χρώμα .

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΖουμερό χοιρινό κοντοσούβλι για να γλείφετε τα δάχτυλά σας
Επόμενο άρθροΤέλεια κρουασάνακια βουτύρου