Τι λουκουμάδες είναι αυτοί !
Connect with us

Γλυκα

Τι λουκουμάδες είναι αυτοί !

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Eleni Kappou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι. ξερή μαγιά (περίπου 8 γραμ)
50γρ. βούτυρο
150γρ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 μεσαίο αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 5’ και έπειτα άλλα 10’ σε υψηλή. Βγάζουμε τη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας, αλευρώνουμε ελαφρά, διπλώνουμε 2-3 φόρες την κάνουμε μπάλα και τη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπολ .

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί. (1,5-2 ώρες ανάλογα και με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος)

Την αδειάζουμε σε επιφάνεια αλευρωμένη, ζυμώνουμε/διπλώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε φύλλο 1εκ. πάχος.

Διαφήμιση

Κόβουμε δίσκους με κουπ πατ 10 εκ και στη μέση για να φτιάξουμε την τρύπα κόβουμε με ένα ποτηράκι του λικέρ/ρακι κλπ.

Απομακρύνουμε τα περισσεύματα ζύμης και ξανά απλώνουμε φύλλο, κάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Τα μικρά κομματάκια της μέσης, ή τα αφήνουμε όπως είναι και τα κάνουμε λουκουμαδάκια ή τα προσθέτουμε στην υπόλοιπη ζύμη .

Στη συνέχεια τοποθετούμε τους δίσκους σε κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος (12Χ12εκ), σκεπάζουμε, αφήνουμε ½ ώρα και στη συνέχεια πιάνοντας ένα ένα τα χαρτάκια με τους δίσκους τηγανίζουμε ανά 2 ή 3 σε φαρδύ και βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνοντας τα στο τηγάνι, αφαιρούμε με μια λαβίδα τα κομματάκια χαρτιού όπου ακουμπούσαν οι δίσκοι. Μόλις τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές (τους γυρίζουμε εν τω μεταξύ) τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβηχτούν τα πολλά λάδια και κατευθείαν μετά σε μπολ με ζάχαρη.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Eleni Kappou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!