Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Απίθανο γλυκό “Έργο Τέχνης” με πλούσια γεύση και […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Απίθανο γλυκό “Έργο Τέχνης” με πλούσια γεύση και εκπληκτική παρουσίαση !
Χορταίνεις πρώτα με τα μάτια !

Υλικά:
Για το κέϊκ

1 πλακα βούτυρο φρέσκο (250γρ)
2 μιση φλυτζ.τσ αλεύρι Γ.Ο.Χ
2 κουτ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ.γλυκου σόδα
1/2 φλυτζ.τσ γάλα
4 αυγά
1 μιση φλυτζ.τσ ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 φλυτζ.τσ καρύδια χοντροκομμένα.
500 γρ φραουλες
1 κουτί κρέμα γαλακτος 500 γρ. Για την επικάλυψη(θα βάλουμε και λίγη στη γέμιση)
1 κρέμα γιωτης γεύση βανίλια σε σκόνη στιγμής (+γάλα για να την φτιάξουμε)
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
*Αποσπωμενο τσέρκι 26 εκ.(βάζουμε και αντικολλητικο χαρτί (το έκοψα στρογγυλό)*
Χτυπαμε με μιξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτα

Προσθετουμε ενα ένα τα αυγά τη βανίλια το γάλα και ριχνουμε κοσκινισμενα το αλευρι το μπεικιν και τη σοδα . Στο τελος με σπατουλα ανακατευουμε τα καρύδια και 4-5 φράουλες ψιλοκομμενες ριχνουμε το μείγμα στο τσερκι(το χουμε βουτυρωσει κι ολας) σε προθερμασμένο φούρνο 180° για 45 με 50 λεπτά (τσεκ με μαχαίρι)

Αφού κρυώσει το κόβουμε περίπου στη μέση.

Σε ενα μπωλ εχουμε χτυπημενη τη κρέμα γαλ. που έγινε σαντιγί με λιγη άχνη ζάχαρη.

Σε αλλο μπωλ εχουμε χτυπήσει την κρεμα στιγμής και προσθέτουμε και εκει ψιλοκομμένες φράουλες.

Ριχνουμε 2 κουτ. σουπας σαντιγί μεσα την κρεμα στιγμής ανακατευουμε απαλά και το στρωνουμε στο κέϊκ.

Κλείνουμε με το αλλο κέϊκ και στολιζουμε με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμώ με φράουλες.

Ρίχνουμε και λίγη αχνη ζάχαρη!

Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.