Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Lela Anastasopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ Για 7 ποτηρακια. 3 αυγα μεγαλα φρεσκα. […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Lela Anastasopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για 7 ποτηρακια.

3 αυγα μεγαλα φρεσκα.
50 γρ ζαχαρη
250 γρ. Μασκαρπονε
12 φλυτζανακια καφε εσπρεσο( ειναι περιπου μια κουπα κανονικη)
2 σφηνακια μαρσαλα η ρουμι
18 σαβουαγιαρ
Κακαο χωρις ζαχαρη για το τελος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τους κροκους με τη μιση ζαχαρη πολυ καλα να γινει ασπρη κρεμα. Προσθετουμε το μασκαρπονε αφου πρωτα το εχουμε μαλακωσει με ενα πηρουνι.

Χτυπαμε τα ασπραδια με την υπολοιπη ζαχαρη και λιγο αλατι. Η μαρεγκα σεν πρεπει να ειναι εντελως σφιχτη. Να στεκεται αλλα να ειναι πιο κρεμωδης. Ανακατευουμε τις δυο κρεμες.

Βουταμε τα σαβουαγιαρ αο την πλευρα της ζαχαρης στον κρυο καφε με το μαρσαλα για πολυ λιγο. Δεν πρεπει να βραχει καλα γιατι μετα γινεται πολτος. Στην ουσια μια μπλουμ γρηγορα και εξω. Το σπαμε και το βαζουμε στο ποτηρακι. Βαζουμε μια δυο κουταλιες κρεμα.

Ξανα σαβουαγιαρ και πανω κρεμα. Αν υπαρχουν μεγαλα κενα στο ποτηρι βουταμε ενα σαβουαγιαρ στον καφε το σπαμε σε κομματακια και το συμπληρωνουμε. Αφηνουμε στο ψυγειο. Το κακαο μπαινει πριν σερβιριστει για να μη μουσκεψει.

Αν το θελετε λιγο πιο γλυκο μπορειτε να βαλετε ζαχαρη στον καφε.

Η Συνταγή είναι της κ. Lela Anastasopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.