Η Συνταγή είναι από κ. χριστινα σαββοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολακι 100γρ. Νερό χλιαρό
70γρ. Μαγιά(εγώ έβαλα 1 1/5 φακελάκι ξερή μαγιά)
100γρ. Αλεύρι περίπου

Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Μεχρι να γίνει η μαγιά βάζουμε σε μια λεκάνη

300γρ. Ζάχαρη
3 αυγά
240γρ. Γάλα χλιαρό
100γρ. Χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κ.γ. μαχλεπι
1κ.γ. κακουλέ
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση
Μόλις τα βάλουμε αυτά και εφόσον θα είναι έτοιμη η μαγιά μας και θα έχει φουσκώσει

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά που έχουμε στην λεκάνη ρίχνουμε λίγο αλεύρι ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός και τότε ρίχνουμε την μαγιά μέσα στο μίγμα της λεκάνης.

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά σιγά διπλώνοντας την ζύμη δεν την ζυμώνουν σαν ψωμί ποτέ!στο τέλος προσθέτουμε 150γρ. Ηλιέλαιο

Το κάνουμε μερικά διπλώματα ακόμα και το αφήνουμε να φουσκώσει

1κιλο αλεύρι θα χρειαστεί

Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 με 3ωρες να φουσκώσει!Όταν είναι έτοιμο το κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε περίπου 30λεπτα να φουσκώσει όχι παραπάνω γιατί θα απλώσουν

Μετά τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε πρωθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45λεπτα εγώ έκανα μικρά και γι αυτό ήταν έτοιμα στα 15λεπτα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. χριστινα σαββοπουλου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.