Τηγανόψωμα αφράτα ....απλά και πεντανόστιμα!
Connect with us

Συνταγές

Τηγανόψωμα αφράτα ….απλά και πεντανόστιμα!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικα για το ζυμαράκι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελακι ξηρή μαγιά
1 κ.γ κοφτό αλάτι
3 κ.σ λαδι
1κ.σ ξύδι

Για τη γέμιση
300 γρ φέτα
2 κ.σ γιαούρτι αγελάδος
Λίγο αλάτι- πιπέρι
Λάδι ελαφρύ για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μου.
Σε μία λεκανίτσα ζυμώματος βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγια και ανακατεύουμενα διαλυθεί.

Προσθέτουμε το λάδι , το ξύδι το αλεύρι και τέλος το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι εύπλαστο.

Διαφήμιση

Δεν περιμένουμε να ανέβει η ζύμη.
Σπάμε με το πιρούνι μου τη φέτα και ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι έτσι ώστε να έχουμε ένα πηχτό τυρενιο κρεμώδες μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
Χωρίζουμε το ζυμαράκι μου σε 8 μπαλίτσες και ανοίγουμε οβάλ φύλλα λεπτά.

Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση από τη μία πλευρά του φύλλου , την απλώνουμε και κλείνουμε καλά από πάνω με το υπόλοιπο ζυμαράκι φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο .

Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μου και τραβάμε το ζυμαράκι μου να ανοίξει .

Βάζουμε το λαδι στο τηγάνι να κάψει ( όχι πάρα πολύ λάδι) και τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Ποια είναι η επόμενη Συνταγή που θες να δεις σε Βίντεο ?