ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα χρειάζονται:
o    6 πλατιά κομμάτια φέτας πάχους 1 εκ. (περίπου 120 γρ. το καθένα)
o    6 χωριάτικα φύλλα
o    πιπέρι
o    λάδι για τηγάνισμα
o    λίγος παπαρουνόσπορος
σάλτσα:
o    1 φλ. του καφέ μέλι
o    2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαφήμιση

   Ξεκινάμε πιπερώνοντας τις φέτες. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε μια οποιαδήποτε επιφάνεια. Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι φέτας στην άκρη του φύλλου, από την μεριά του πλάτους και όσο πιο κεντρικά μπορούμε. Διπλώνουμε τις άκρες, ρίχνοντάς τες πάνω στην φέτα, την τυλίγουμε δύο φορές και κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα κομμάτια. Προσωπικά έκοψα απ’την αρχή τα φύλλα σε λωρίδες για να μη χρειάζεται να καταπιάνομαι με μεγάλα φύλλα τα οποία σπάνε εύκολα. Οι λωρίδες αυτές ήταν περίπου πλάτους 3 φορές το πλάτος των κομματιών της φέτας και μήκους 3+ φορές το μήκος τους. Και όταν τα ετοιμάσουμε όλα, τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν είστε τυχεροί/-ές, δεν θα σας διαλυθούν όπως κάποια από τα δικά μου. Έφταιγα, δεν λέω, αλλά τι να κάνω; Μου είχε διαλυθεί το κομμάτι η φέτα και εγώ επέμενα να θέλω να συναρμολογήσω το παζλ μέσα στο φακελάκι, την ώρα που αυτό τηγανιζόταν! Επίσης, καλό θα ήταν μετά το τηγάνισμα, ότι και να μαγειρεύετε, να αφήνετε τα τηγανιτά πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.

Διαφήμιση

Για την γλυκόξινη σάλτσα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ζεστανουμε το μέλι και το ξύδι μαζί σε ένα μπρίκι ή κάποιο πολύ μικρό κατσαρολάκι μέχρι να γίνουν ένα και να την αφήσουμε να κρυώσει λίγο. Μην αγχωθεί κανείς με το ξύδι και νομίζει οτι είναι πολύ, η αναλογία είναι δοκιμασμένη! Τέλος περιχύνουμε με αυτήν τα φακελάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο παπαρουνόσπορο.

Διαφήμιση

Για να πω την πικρή μου αλήθεια, εγώ παπαρουνόσπορο δεν έβαλα όταν την έφτιαξα. Όχι ότι τον σνομπάρω ή ότι δεν μ’αρέσει, αλλά δεν είχα χρόνο να ψάξω να βρω. Θέλω να πιστεύω οτι δεν επηρεάζει τόσο το τελικό αποτέλεσμα. Αν δεν βρείτε ούτε εσείς, αναλαμβάνω την ευθύνη και το κρίμα στον λαιμό μου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Tip: Αλλάζουμε την φέτα με χαλούμι και πριν το φακέλωμα, παρπαλίζουμε το τυρί με λίγο ψιλοκομμενο δυόσμο μαζί με το πιπέρι. Δεν το έχω δοκιμάσει για να μπορώ να έχω γνώμη, αλλά, μεταξύ μας, δεν ακούγεται και άσχημο.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤυρομπαλάκια & πατατομπαλάκια. Το καλύτερο ορεκτικό!
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα, φέτα και πικάντικο κασέρι