Στη Μάνη αγαπούν πολύ την τηγανιά, το χοιρινό και το πορτοκάλι. Η Μαντώ Ηλιοπούλου, που μαγειρεύει εξαιρετικά το μανιάτικο, είχε την έμπνευση να προσθέσει και ένα επιπλέον άρωμα, αυτό το γλυκό του γλυκάνισου, που τόσο ωραία σπάει τη μυρωδιά του χοιρινού. Κι αν μπορεί κάποιος, ας μου απαντήσει: Γιατί την τηγανιά την λέμε τηγανιά, κάτι που παραπέμπει σε εύκολο φαγητό του τηγανιού, ενώ στην ουσία πρόκειται για ένα μαγειρευτό με τα όλα του;

Διαφήμιση

 

Υλικά

500 γρ. χοιρινό λαιμό σε μεγάλες μπουκιές

100 γρ. λουκάνικο με πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες

1 φλ. λευκό κρασί

1 κ.σ. γλυκάνισο σπασμένο στο γουδί

½ φλ. ελαιόλαδο

χυμό και τη φλούδα σε λεπτά φετάκια από 1 πορτοκάλι

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας και το λουκάνικο μαζί με το γλυκάνισο μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό του πορτοκαλιού, αλατίζουμε συνετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε και τις φετούλες του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.pirouni.gr

Διαφήμιση