ΤΕΛΕΙΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ Η ΠΡΑΛΙΝΑΣ Η ΚΡΕΜΑΣ - ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΑΣΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ
Connect with us

Συνταγές

ΤΕΛΕΙΑ ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ Η ΠΡΑΛΙΝΑΣ Η ΚΡΕΜΑΣ – ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΑΣΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση

Υλικά:
250 γρ. ζάχαρη
450 γρ. βούτυρο
6 αυγά
700-750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
60 γρ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 βανίλια
1/2 πορτοκάλι στο μουλτι να γίνει πολτός
Αν θέλουμε να είναι σοκολατένια η ζύμη, τότε αφαιρούμε 30 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 30 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια, το εβαπορέ και τον πολτό πορτοκαλιού! χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μαρίζ οχι με το μίξερ .

Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα με μύτη (κορνέ) νούμερο 10 έως 14, με χοντρά “δόντια” και βγάζουμε σχεδία σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε ρηχό ταψί. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 12 έως 15 λεπτά! βγάζουμε τα μπισκότα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως!

Αλείφουμε τα μισά με μαρμελάδα της αρέσκειας μας, τα ενώνουμε με τα άλλα μισά και βουτάμε τη μία άκρη τους πρώτα σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά σε τρούφα, η αμύγδαλο κροκάν ψηνένο η ινδοκάρυδο. τα βάζουμε σε σχάρα για 2 λεπτά, ίσα να στραγγίξουν κι έπειτα τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στερεοποιηθεί καλά η σοκολάτα

Διαφήμιση

Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε και ένα άλλο σχέδιο για ποικιλία: στρώνουμε όσα κουλουράκια Θέλουμε, σε μία λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο, κοντά-κοντά! φτιάχνουμε χωνάκι με ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλα, γεμίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα, κόβουμε μικρή τρυπούλα και κάνουμε γραμμές σαν ζέβρα

Σημείωση:
το καλοκαίρι, επειδή η σοκολάτα λιώνει και χαλάει η εμφάνιση των πτι φουρ, βουτάμε τα μπισκότα όπως είναι ενωμένα διπλά, σε ζέστη λιωμένη μαρμελάδα που την βράζουμε με 3-4 κουτ νερό και έπειτα σε αμύγδαλο κροκάν η φίλε , η τρούφα η ινδοκάρυδο η βάζουμε 1/2 κερασάκι η άλλο γλυκό κουταλιού .

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΝΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
150 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ . ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
120 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
50 ΓΡ ΓΑΛΑ
2 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΚΑΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ .. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΚΑΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ .. ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΑΚΟΜΑ ..

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΛ .. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΨΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΟΨΕ .. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ 4-5 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΡΩΝΕΙ .. ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ..

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!