Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Nichoritou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!” ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 5-6 κ.σ. […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Nichoritou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
5-6 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. βούτυρο
3 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο mixer (μικρά κομματάκια –όχι χυμός)
5 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 μπαστουνάκια σέλερι ψιλοκομμένα (στο χέρι)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
50 ml κόκκινο κρασί
150ml γάλα
3 κουτιά κομματάκια ντομάτα
3 κ.σ. ντομάτα πελτέ
1-2 μπαστουνάκια κανέλα
6-8 μπαχάρια
2-3 φύλλα δάφνη
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα) ή ξερό
Τριμμενη φρυγανια
1 αυγο
αλάτι
πιπέρι
150γρ γκουντα

2 πακετα κανελονια
1 λιτρο γαλα
1 κρεμα γαλακτος
3/4 γκουντα

Εκτελεση
Λιωνουμε το βουτυρο με το λαδι και τσιγαριζουμε το κρεμυδι το σκορδο και μετα βαζουμε τον κιμα και μολις τον τσιγαρισουμε βαζουμε και το μπεικον

Υστερα ριχνουμε το κρασι και το αφηνουμε να εξαμιστει μετα ριχνουμε την ντοματα το γαλα και τα υπολοιπα μπαχαρια μολις πιει ολο το ζουμι το κατεβαζουμε απο την φωτια και το αφηνουμε να κρυωσει

Μετα ριχνουμε την φρυγανια το αυγο και το τυρι….πρεπει να κρυωσει καλα για να μην ανοιξουν τα κανελονια και το μειγμα πρεπει να ειναι σφιχτο μην εχει υγρα

Σε ενα ταψι αδειαζουμε στη σειρα τα κανελονια και τα γεμιζουμε ενα ενα υστερα ρχνουμε το γαλα και απο πανω την κρεμα γαλακτος

Ψηνουμε στον αερα σε προθσρμασμενο φουρνο 180 βαθμους για 45′ υστερα βγαζουμε το ταψι και ριχνουμε απο πανω το τυρι μεχρι να λιωσει για κανενα τεταρτο

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Nichoritou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”