Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η κατανάλωση μπανάνας οδηγεί σε επιπλέον βάρος για το σώμα μας. Ισχύει όμως αυτό; Πάμε να δούμε μαζί τα οφέλη της μπανάνας στην υγεία! Τα οφέλη 1.Μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο. Μια μέση μπανάνα περιέχει 422 χιλιοστόγραμμα καλίου ή περίπου 12 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας του μετάλλου, σύμφωνα με τα Εθνικά […]

Διαφήμιση

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η κατανάλωση μπανάνας οδηγεί σε επιπλέον βάρος για το σώμα μας. Ισχύει όμως αυτό; Πάμε να δούμε μαζί τα οφέλη της μπανάνας στην υγεία!

Τα οφέλη

1.Μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο.

Μια μέση μπανάνα περιέχει 422 χιλιοστόγραμμα καλίου ή περίπου 12 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας του μετάλλου, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Το κάλιο είναι απαραίτητο για την υγεία του οργανισμού και την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Η έλλειψή του φέρνει συμπτώματα όπως είναι η κούραση, η μυική αδυναμία, τα χαμηλά αντανακλαστικά, αρρυθμίες, αναιμία, δυνατούς πονοκεφάλους, υψηλή πίεση, πόνους στο έντερο και πρησμένους αδένες.

2.Συνδράμει στην πέψη.

Μια μέση μπανάνα έχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες προωθούν την εντερική κίνηση για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Εάν λοιπόν καταναλώνετε σε καθημερινή βάση μια μπανάνα προστατεύετε το πεπτικό σύστημα από τις επιθέσεις ορισμένων βακτηρίων που προκαλούν γαστρεντερικά προβλήματα.

3.Δεν υπάρχει καλύτερο καύσιμο για την άσκηση.

Οι καλύτερες τροφές πριν την άσκηση είναι αυτές που περιέχουν φυσικά σάκχαρα για ενέργεια, αλλά δεν επηρεάζουν το στομάχι. Οι μπανάνες πληρούν και τα δυο. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως τα συγκεκριμένα φρούτα περιέχουν κάποιες ενώσεις που ενισχύουν την αθλητική απόδοση.

4.Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η μπανάνα βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) και προλαμβάνει τη σκλήρυνση των αρτηριών.

5.Ελέγχει την όρεξη μας.

Εάν καταναλώνετε καθημερινά μια ή περισσότερες μπανάνες θα αυξηθεί το αίσθημα κορεσμού. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχουν ένα είδος φυτικών ινών, το ανθεκτικό άμυλο, το οποίο βοηθάει στη μείωση της πείνας και στο αίσθημα πληρότητας.

6.Σούπερ Αντικαταθλιπτικό.

Πολλοί ορκίζονται πως η μπανάνα εκτός από πεντανόστιμη, είναι επίσης το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Οι μπανάνες περιέχουν ένα βασικό αμινοξύ, την τριπτοφάνη που προωθεί την παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τη διάθεση.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.