Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Οι συνταγές είναι από τις FaceBook ομάδες “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” και “Cooking Tips’ Σπιτικά” Κέικ πορτοκαλιου κ ψημενα αμυγδαλα. […]

Διαφήμιση

Οι συνταγές είναι από τις FaceBook ομάδες “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” και “Cooking Tips’ Σπιτικά”

Κέικ πορτοκαλιου κ ψημενα αμυγδαλα.
ΥΛΙΚΑ

250 γρ βουτυρο (εγω εβαλα αγελάδος σε θερμοκρασια δωματιου)
4 μεγαλα αυγα
2 φλιτζ τσαγ ζαχαρη
3 φλιτζ τσαγ αλευρι(περιπου)
1 φλιτζ τσαγ γαλα(εγω εβαλα κρεμα γαλακτος)
1 φλιτζ τσαγ απο τον χυμο πορτοκαλιου που εστιψα……κ το ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 φακ μπεικιν
1 βανιλλια
1 φλιτζ τσαγ σπασμένα(οχι πολυ)στο μουλτι ψημενα αμυγδαλα ..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα τα χτυπω στο μιξερ..ξεκινωντας πρωτα απο τα αυγα με τη ζαχαρη….
Βουτυρωνω κ αλευρώνω την φόρμα…σε προθερμασμενο φουρνο ψηνω στους 170 για 50′- 1 ωρα περιπου(αναλογα το φουρνο παντα)

Μόλις ψηθεί το ξεφορμάρω (όχι αμέσως)..το αφήνω να κρυώσει..κ ριχνω γλασσο με γευση βανίλλια(ετοιμο το λιωνω) μαζι με λίγες σταγονες απο πορτοκαλι…..

Η Συνταγή είναι της κ. Kiki Kyriaki“ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.

Κέικ με μήλο,άρωμα κανέλας
ΥΛΙΚΑ

500γρ αλεύρι
4 αυγά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
2ποτηρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
2 κ γ μπέικιν
1 κ σ κανέλα
2 βανίλιες
3 μήλα κομμένα κυβους
Ζάχαρη άχνη για το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λαδι με την ζάχαρη και τα χτυπουμε.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, την κανέλα την βανίλια.
Τώρα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα ΥΛΙΚΑ μας, προσθέτουμε τα μήλα, ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπατουλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180c βαθμούς.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε μέσα τον χυλό μας, ψηνουμε για 45 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Tips’ Σπιτικά” .