Τα πιο υπέροχα και μοσχομυριστά μελομακάρονα
Connect with us

Συνταγές

Τα πιο υπέροχα και μοσχομυριστά μελομακάρονα

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. +1 κ.σ. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
3,5 φλιτζ. αλεύρι φαρίνα
1/2 φλιτζ. σιμιγδάλι οτι έχετε

ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ.(λίγο λιγότερο) ζάχαρη
1/4 φλιτζ. μέλι
μισό πορτοκάλι με την σάρκα
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρυφαλλάκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει καλά. Μπορούμε να το κάνουμε αποβραδίς. Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι, σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου.Κατόπιν, χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.

Διαφήμιση

Σ’ένα μπολ βάζουμε τα υλικά εκτός από το αλεύρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι.Kκατόπιν, ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στερεό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.

Δεν το παρακάνουμε! Δεν χρειάζεται ζύμωμα διότι θα βγάλει τα λάδια του. Οπότε ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά!Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα των 30 γρ. περίπου. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά.Μόλις βγουν από το φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι για 50-60 δευτερόλεπτα περίπου.Τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές.

Τα τελευταία μελομακάρονα συνήθως χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο γιατί το σιρόπι έχει πάρει θερμοκρασία από τα μελομακάρονα! Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σήτα να στραγγίξουν.

Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε δυο κουταλιές μέλι με λίγο σιρόπι, που περίσσεψε, και ανακατεύουμε. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τα μελομακάρονα αφού τα βάλουμε σε μία πιατέλα. Στο τέλος, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο καρύδι.43 Μικρά κομμάτια σαν ένα μικρο καρύδι να είναι η ζύμη στα χέρια

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!