ΤΑ ΠΙΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!
Connect with us

Γλυκα

ΤΑ ΠΙΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ:

1 ποτηρι ζεστο νερο,
1 ποτηρι ζεστο σπορελαιο,
1 ποτηρι γαλα νηστισιμο ζεστο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
7 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
λιγο αλατι
μυρωδικα (κακουλε-μαχλεπι- μαστιχα σκονη)
900 γραμμαρια αλευρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε στο μπολ το γαλα -το νερο-το σπορελαιο- την μαγια και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο!Ριχνουμε την ζαχαρη-αλστι-μυρωδικα και ανακατευουμε 1 λεπτο

Τελος προσθετουμε το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνουμε εαν χρειαστει λιγο ακομα προσθετουμε!Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες

Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο κοβουμε κομματια αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες ισου μεγεθους

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα

Στην συνεχεια κανουμε ολες τις μπαλες κορδονια και ανα.δυο φτιαχνουμε το τσουρεκακι και το τοποθετουμε στο ταψι

Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Τελος τα αλοιφουμε με γαλα νηστισιμο και τα ψηνουμε στους 180 βσθμους προθερμασμενο μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη για 5 λεπτά

Σιροπιαζουμε κρυα ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ με καυτο ΣΙΡΟΠΙ

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzeni Tsanaktsidou‎ “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!