Τα πιο πετυχημένα ροξάκια είναι εδώ!
Connect with us

Γλυκα

Τα πιο πετυχημένα ροξάκια είναι εδώ!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:
1 φακελακι ξερημαγια
1 κουπα κανονικη γαλα χλιαρο,
1 κουπα κανονικη σπορελαιο,
3 αυγα,
1 βανιλια,
800 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
60 γραμμαρια κακαο,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα,
μισο κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο,
20 ml γαλα φρεσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανη το γαλα την μαγια και ανακατευουμε με συρμα

Ριχνουμε το σπορελαιο, τα αυγα,την βανιλια και ανακατευουμε καλα με συρμα

Τελος προσθετουμε και μια κουπα αλευρι και ζυμωνουμε σε ζυμη να μην κολλαει

Την σκεπαζουμε για 35 λεπτα

Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη στα δυο και τοποθετουμε την μια σε μπολ ριχνουμε το κακαο-κανελογαρυφαλο-γαλα και το ζυμωνουμε καλα

Ανοιγουμε και τα δυο μιγματα σε φυλκα τετραγωνα βαζουμε την ζυμη κακαο πανω στην λευκη και το ρολαρουμε

Κοβουμε ισα κομματια και τα τοποθετουμε στην λαδοκολλα
Τα αφηνουμε 20 λετα

Στην συνεχεια τα ψηνουμε στους β80 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινησουν καλα

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη το χυμο ενος λεμονιου για 5 λεπτα
Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα ζεστο σιροπι

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Διαφήμιση
×
Τραγανός Κορμός ψυγείου με σοκολατα (ΜΩΣΑΪΚΌ)