Τα πιο αφράτα τσουρέκια σαν 7 days γιατί η ζύμη θα μείνει απαλή χωρίς την προσθήκη αλευριού
Connect with us

Γλυκα

Τα πιο αφράτα τσουρέκια σαν 7 days γιατί η ζύμη θα μείνει απαλή χωρίς την προσθήκη αλευριού

Η Συνταγή είναι από κ. Dimitris Sipidias‎ – “ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
Για το προζύμι

4 μαγιές νωπές 100 γρ ή 4 φακελάκια ξηρή μαγιά
150 ml χλιαρό νερό
200 γρ αλεύρι για τσουρέκι

Για την ζύμη
250 ml χλιαρό γάλα
250 γρ γιαούρτι (είναι δική μου προσθήκη κάνει την ζύμη πολύ αφράτη και τα τσουρέκια μαλακά)
300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.γ μαχλέπι
2 κ.γ κακουλέ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
4 αυγά και 1 ασπράδι για το άλειμμα
800 γρ αλεύρι για τσουρέκι
1 κ.γ αλάτι
150 αραβοσιτέλαιο ή μισό μισό με λιωμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά για το προζύμι και το αφήνουμε 10 λεπτά,σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

Στο χλιαρό γάλα ανακατεύουμε την ζάχαρη

Διαφήμιση

Προσθέτουμε τα αυγά να διαλυθούν και το φουσκωμένο προζύμι

Ανακατέουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι και τραβάμε την ζύμη από μέσα προς τα έξω

Ή ζύμη μας θα είναι μαλακιά και θα κολλάει,προσθέτουμε το λάδι με το βούτυρο και ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή η ζύμη
Αμά δεν προσθέσουμε το γιαούρτι η ζύμη μας θα είναι πιο συμπαγής

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1-2 ώρες να φουσκώσει

Την πατάμε να ξεφουσκώσει και την διπλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο,να δούμε ότι κρατάει το σχήμα της για να κάνουμε αργότερα τις πλεξούδες

Αφήνουμε 40 λεπτά να ξαναφουσκώσει

Πλάθουμε τις πλεξούδες μας λίγες λίγες,μέχρι να φτιάξουμε την πρώτη μας λαμαρίνα θα έχουν φουσκώσει σε 10 λεπτά,δε θέλουν πολύ φούσκωμα για να μην μας πέσουν στο ψήσιμο

Τις υπόλοιπες τις πλάθουμε όσο ψήνουμε τις πρώτες

Αλείφουμε με ασπράδι αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ

Ψήνουμε στους 170 C για 30-35 λεπτά να μας ροδίσουν πάνω κάτω

Η Συνταγή είναι από κ. Dimitris Sipidias‎ “ΓΛΥΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!”.

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!