Τα πιο αφράτα τα πιο νόστιμα και τα πιο εύκολα τσουρεκάκια που φτιάξατε ποτέ. Μαλακά σαν αφρός!
Connect with us

Γλυκα

Τα πιο αφράτα τα πιο νόστιμα και τα πιο εύκολα τσουρεκάκια που φτιάξατε ποτέ. Μαλακά σαν αφρός!

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά
1 ποτήρι γάλα 260γρ
2 φακελάκια μαγιά
6 κ.σ ζάχαρη (εγώ έβαλα 10 τα θέλουμε πιο γλυκά)
2 κ.σ γεμάτες βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά μέτρια
1 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ μαχλεπι
1/4 κ.γ κακουλε
600γρ αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
Επάλειψη
1 αυγό
2 κ.σ γάλα

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ίσια ίσια να αλλάξει θερμοκρασία.. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι.

Αφήνουμε 5 λεπτά να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε το μαχλεπι το κακουλε, το βούτυρο, τα αυγά και χτυπάμε να ανακατευτούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακατεμένα μέχρι το ζυμαράκι να μην κολλάει

Διαφήμιση

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 3 τέταρτα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιού (Μου βγήκαν 12 τσουρεκάκια) Όταν τελειώσουμε όλο το ζυμάρι, σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ έχουμε ανάψει το φούρνο να ζεσταίνεται στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Πριν τα φουρνίζουμε αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό ολόκληρο αραιωμένο με γάλα.

Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!