Τα πιο αφράτα και τραγανά κουλουράκια που θα φάτε ποτέ, ακόμα και 1 μήνα μετά είναι τραγανά όπως την πρώτη μέρα
Connect with us

Γλυκα

Τα πιο αφράτα και τραγανά κουλουράκια που θα φάτε ποτέ, ακόμα και 1 μήνα μετά είναι τραγανά όπως την πρώτη μέρα

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
• 1.500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (πήρε 1320γρ. ακριβώς)
• 250γρ βούτυρο
• 500γρ ζάχαρη
• 3 αυγά
• 125ml χυμό πορτοκαλιού +το ξύσμα
• 125ml χλιαρό γάλα
• 20γρ αμμωνία
• 10γρ baking powder
• 1/2 κ.γ. σόδα
• 3 βανίλιες

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε στον φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις

Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανίλιες, όχι καυτό

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη

Διαφήμιση

Προσθέτουμε την ζάχαρη και το χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά

Ρίχνουμε το ξύσμα και το baking powder. Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας

Η σόδα μόλις διαλυθεί στον χυμό θα αρχίσει να αφρίζει και να ξεχειλίζει από το ποτήρι οπότε κάνατε την διαδικασία πάνω από το μπολ

Διαλύετε την αμμωνία στο ζεστό γάλα με τον ίδιο τρόπο, πάνω από το μπολ. Ανακατεύετε και ρίχνετε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα

Όταν η ζύμη βαρύνει και αρχίσει να σφίγγει, σταματάτε το μίξερ και ζυμώνετε με το χέρι

Προσθέτετε το αλεύρι μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Η ζύμη δεν πρέπει να σφίξει πολύ, αλλά να είναι σχετικά μαλακή

Πλάθεται τα κουλουράκια και αλείφετε με αυγό. Ψήνετε στους 200° στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!