Τα πιο αφράτα και νόστιμα μανιταρο-ψωμάκια με πολύχρωμες πιπεριές
Connect with us

Νηστισιμα

Τα πιο αφράτα και νόστιμα μανιταρο-ψωμάκια με πολύχρωμες πιπεριές

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “tasadimi”

Διαφήμιση

Υλικά
Για τη ζύμη:

25 γρ. νωπή μαγιά
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 ποτ. χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.(περίπου)

Για τη γέμιση:
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 χρωματιστές πιπεριές
400 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
1 φλ. τσ. σπιτική σάλτσα ντομάτα ή κονκασέ

Εκτέλεση …
1. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό,προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι.

Τέλος το αλεύρι,μέχρι να έχουμε ένα μέτριο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

2. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε λίγο το σκόρδο για να πάρουμε το άρωμα.

Αφαιρούμε και το πετάμε.Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια,να μαραθούν καλά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα,τη ρίγανη,το κ.πιπέρι,αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να στεγνώσει.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

3. Ανοίγουμε 2 φύλλα 25χ35 περίπου και απλώνουμε επάνω τη γέμιση.Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε 12 σε φέτες .

4.Τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια λαδωμένα και …

Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο :

×
Εύκολο και Οικονομικό Γλυκό Ψυγείου, με μπισκότα πτι μπερ!