Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Για τους καραμέλα λόβερς, αυτά είναι τα πιο ξεχωριστά ταρτάκια καραμέλας..
Με πολύ καραμέλα!!!

Υλικά
Βάση
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. Βιτάμ
1 αυγό μέτριο

Κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γλ. κορν φλάουρ
5 κ.σ. νερό κρύο

Εκτέλεση
Βάση

Τα πράγματα είναι απλά. Σ ένα μπολ βάλε το αλεύρι, και το Βιτάμ σε κομματάκια. Αυτά θα τα τρίψεις για λίγο μαζί μέχρι που θα πάρει την σύσταση άμμου. Θα γίνει δηλαδή το μείγμα σαν άμμος, μικροί μικροί κόκκοι! Μόλις γίνει αυτό, θα ρίξεις το αυγό και θα το ζυμώσεις.

Θα γίνει μια απαλή ζύμη. Μπορείς αν το θέλεις για γλυκιά παρασκευή να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή αντίστοιχα αν το θέλεις για αλμυρό να βάλεις μια πρέζα αλάτι

Άφησε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο. Άνοιξε σε φύλλο. Κοψε με στρογγυλό κουπατ τη ζύμη και βάλε μέσα σε φωλιές για μαφιν. Ψήσε στους 180°C για 15 λεπτά.

Κρέμα
Σε ένα τηγάνι ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΌ ρίξε την ζάχαρη άφησε λίγο να αρχίσει να λιώνει.

Διαφήμιση

Ρίξε το ζαχαρούχο και ανακάτευε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Ανακάτεψε σε ένα ποτήρι το νερό με το κορν φλάουρ και ρίξε το μείγμα μέσα στο τηγάνι ανακάτεψε καλά.

Σύνθεση
Μοίρασε την κρέμα στα ταρτάκια και ψήσε στην ίδια θερμοκρασία αλλά δέκα λεπτά.

Τον στολισμό τον έκανα με ζάχαρη καραμελωμένη. 100 γρ. ζάχαρη μέσα στο αντικολλητικό τηγάνι, λίγο λεμόνι. Άσε να λιώσει καλά, μόλις αρχίσει και κρυώνει πάρε μια ξύλινη κουτάλα και ένα κουτάλι.

Ρίχνεις καραμέλα πάνω στην κουτάλα και σχηματίζοντε “τρίχες”. Όσο είναι ζεστό.το κάνεις μπάλα με απαλή κίνηση. Δεν χαλάει μέσα στο ψυγείο

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Αργυρώ Βλαχογιάννη“ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.