Ταπεινά ,αλλα πολύ πολύ νόστιμα και τραγανά, κουλούρια Θεσσαλονίκης !
Connect with us

Συνταγές

Ταπεινά ,αλλα πολύ πολύ νόστιμα και τραγανά, κουλούρια Θεσσαλονίκης !

Η Συνταγή είναι από κ. Πόπη Ζαφειρίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Διαφήμιση

Μπορείς να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη κατευθείαν μόλις τα ψήσεις και μετά θα συνεχίσουν να είναι πάλι τέλεια!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Χλιαρό νερό
Περίπου 1 κιλο αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγια
Αλάτι περίπου 30 γρ.
Σουσάμι 300 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγια στο νεράκι και προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα

Ζυμώνουμε ,πλάθουμε τα κουλούρια ,τα βουτάμε σε ενα μπολ με χλιαρό νεράκι ,εγώ έβαλα και λίγη ζαχαριτσα μέσα για να γίνουν τραγανά , ζαχαρονερο στην ουσία και μετα τα σκεπάζουμε με σουσάμι

Τα αφήνουμε λιγο να φουσκώσουν ,περίπου 20 λεπτά

Ψήνουμε στους 200 με 220 βαθμούς να πάρουν ωραίο χρώμα , σε προθερμασμένο φουρνο

Αφήνουμε περίπου 15 λεπτά ανάλογα πάντα με το φουρνο μας

Η Συνταγή είναι από κ. Πόπη Ζαφειρίου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποια είναι η επόμενη Συνταγή που θες να δεις σε Βίντεο ?
×
Φανταστική Στριφτή Πίτα με Φέτα!