Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση
Υλικά:

• 1 μεγάλο φαγκρί ή 2-3 μεσαίου μεγέθους Kallimanis
• 70 γρ. ελαιόλαδο
• 110 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
• 140 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές μισές ροδέλες
• 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
• ½ λεμόνι κομμένο σε φέτες

Για την σάλτσα:

• 300 γρ. ελαιόλαδο
• 80 γρ. χυμός λεμονιού
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

Για τον φάκελο:

• Λαδόκολλα
• 100 γρ. αλεύρι
• 260 γρ. νερό

Δες και αυτό!
Ζουμερό Κέικ με υγρή υφή και έντονο άρωμα Λεμονιού

Προετοιμασία:

Βγάλτε τo φαγκρί από τη συσκευασία και βάλτε το σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Το φαγκρί έχει αποψυχθεί μόλις αποκτήσει τη σχετική ελαστικότητά του.

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και ξελεπιάζετε τα ψάρια, ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στραγγίξει σε τρυπητό σκεύος. Αλατίζετε το ψάρι μέσα στην κοιλιά αλλά και απέξω και από τις δυο μεριές.

Ετοιμάζετε τον φάκελο: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το νερό δημιουργώντας ένα κολλώδες μίγμα. Κόβετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε διάσταση τέτοια που να μπορεί να σκεπάζει τα ψάρια, δίνοντας 10 εκ. αέρα ακόμα.

Δες και αυτό!
Σαραγλακι !!!

Τοποθετείτε τη λαδόκολλα πάνω στο ταψί και την διπλώνετε από την μακρόστενη πλευρά και με την αλευρόκολλα αλείφετε και διπλώνετε τις τρεις πλαϊνές μεριές αφήνοντας ανοιχτή τη μία μακρόστενη πλευρά.

Χαράζετε το ψάρι κατά μήκος στην ράχη του και τα τοποθετείτε στον φάκελο αντικριστά. Από πάνω τους βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι, το φινόκιο, το κρεμμύδι, την ντομάτα και το λεμόνι.

Δες και αυτό!
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

Σφραγίζετε με τον φάκελο αλείφοντας με την αλευρόκολλα και την ανοιχτή μεριά, διπλώνοντας καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35 λεπτά.

Κατόπιν ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα μπλέντερ βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε το ψάρι μαζί με τα υλικά του και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

poimin

Διαφήμιση