Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε 4 ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα

Χτυπαμε 4 κροκους,150 γραμμαρια ζαχαρη,30 ml κονιακ,μισο πορτοκαλι το χυμο του για.6 λεπτα να αφρατεψουν

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε μεσα.250 γραμμαρια αμυγδαλα αλεσμενα,70 γραμμαρια φρυγανια,μισο κουταλακι γλυκου κανελα και λιγο γαρυφαλο και ανακατευουμε με μαριζ

Οποτε ενσωματωνουμε και την μαρεγκα

Παιρνουμε ενα πακετο κρουστας φυλλα.Βηρυτου ,τα ανοιγουμε,και βουτυρωνουμε καλα το ταψι μας,βαζουμε 4 φυλλα βουτυρωνοντας τα,ριχνουμε μεσα την γεμιση και τοποθετουμε πανω τα υπολοιπα.φυλλα.βουτυρωνοντας τα

Οποτε τα.φυλλα που εξεχουν τα κοβουμε,και το κλεινουμε.γυρω γυρω να μην βγει η γεμιση στο ψησιμι

Το ψηνουμε.στους.180 βαθμους για 1.ωρα προθερμασμενο αντιστασεις

ΣΙΡΟΠΙ:
2 ποτηρια νερο,
2 ποτηρια.ζαχαρη,
1 κουταλια της σουπας χυμο φρεσκου λεμονιου βρασιμο να.δεσει

Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο,κρυο σιροπι με ενα κουταλι σιγα σιγα

Αφηνουμε το γλυκο για ολη νυχτα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο αφράτο και πανέμορφο τυρόψωμο
Επόμενο άρθροΓεμιστά ψωμάκια με τυρί