Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη κοσκίνηζουμε 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Πρόσθετουμε 2 κγ. αλάτι, 1κγ. ζάχαρη, 2 φακελάκια ξηρή μαγιά των 8γρ. ,τα ανακάτευουμε να ενωθούν και άνοιγουμε μια λακουβίτσα στη μέση.

Πρόσθετουμε 720 γρ. χλιαρό νερό και 4 κσ. ελαιόλαδο.

Τα ανακάτευουμε με το χέρι με κυκλικές και απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν και να γίνει ένα ζυμάρι που να κολλάει ελαφρώς.

Αν μας κολλάει πάρα πολύ, πασπαλίζουμε λίγο ακόμα αλευράκι.

Το σκέπαζουμε με διαφανή μεμβράνη και πετσετούλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Την επόμενη μέρα και αφού έχουν περάσει 12 με 14 ώρες, βαζουμε τη γάστρα να ζεσταθεί και να κάψει στους 230 βαθμούς στις αντιστάσεις σκεπασμένη μαζί με το καπάκι της,για 30 λεπτά.

Στα 25 λεπτά βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο, βάζουμε αλεύρι στον πάγκο και τοποθέτητουμε το ζυμάρι πάνω, το κόβουμε σε 4 κομμάτια (εσείς μπορείτε να το κάνετε 1 ή 2 κομμάτια)και δίπλωνουμε μερικές φορές το κάθε κομμάτι δίνοντας του στρογγυλό σχήμα.

Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο (Στα 30 λεπτά), πασπάλιζουμε τον πάτο της με αλεύρι και τοποθέτουμε μέσα τα ψωμάκια με τα διπλώματα προς τα πάνω.

Σκέπαζουμε τη γάστρα, την βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 40 λεπτά.

Στα 40 λεπτά βγάζουμε το καπάκι από τη γάστρα και τα άφηνουμε να ροδίσουν για 20 λεπτά.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.