Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Andriana Antoniou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ” Υλικά για την βάση του ταψιού […]

Διαφήμιση

Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Andriana Antoniou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”


Υλικά για την βάση του ταψιού :

4 κίτρινα μήλα
85γρ. Βούτυρο ανάλατο
1/2 φλυντζανι καστανή ζάχαρη
1κουταλακι κανέλλα
1 κουταλια χυμό λεμονιού

Υλικά για το κέϊκ:
100 γρ. Βούτυρο ανάλατο
1/4 φλυντζανιου ελαιόλαδο
3/4 φλυντζανιου ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλακι ξύσμα λεμονιού η κανέλλα
2 βανιλιες
1/4 φλυντζανιου στραγγιστο γιαούρτι
1 1/2 φλυντζανι αλεύρι
1/2 φλυντζανι αμυγδαλοψιχα
1/2 κουταλάκι μπεικιν παουτερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλακι αλάτι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί μας βάζομε λαδοκολλα και αλείφουμε και γύρω από το ταψί μας με βούτυρο βάζομε την βάση μας μήλα χοντροκομμένα και τα υπόλοιπα υλικά.

Φτιάχνουμε το μείγμα από το κέικ μας και το βάζουμε πάνω από την βάση το ψήνουμε στους 170′ για 50′-60′

( Είναι συνταγή του ΡΙΚ1 Χρυσές Συνταγές )
Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Andriana Antoniou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”