Διαφήμιση

Υλικά
125 γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
1 πακέτο βανίλια
1 αυγό
1 μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κακάο
Αλεύρι γ,ο,χ,

Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό,
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση

Πρώτα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 13 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, το λάδι, τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το σιμιγδάλι, το κακάο, τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε μία μαλακή ζύμη.

Κόβουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και τοποθετούμε σε ταψακι με λαδόχαρτο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 17 λεπτά.

Σιροπιάζουμε αφού τα αφήσουμε δέκα λεπτά να κρυώσουν και στολίζουμε με φυστίκι αιγίνης.

via

Διαφήμιση

xrysessyntages.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή Κοτόπιτα που θα σας μείνει αξέχαστη
Επόμενο άρθροCookies -Υπερθέαμα! Δείτε το Βίντεο…