Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Voula Kratimenou Rapti – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Υλικά:
250 γρ. ζάχαρη
450 γρ. βούτυρο
6 αυγά
700-750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
60 γρ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 βανίλια
1/2 πορτοκάλι στο μουλτι να γίνει πολτός
Αν θέλουμε να είναι σοκολατένια η ζύμη, τότε αφαιρούμε 30 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 30 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια, το εβαπορέ και τον πολτό πορτοκαλιού! χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.

Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα με μύτη κορνε νούμερο 10 έως 14, με χοντρά “δόντια” και βγάζουμε σχεδία σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε ρηχό ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 12 έως 15 λεπτά! βγάζουμε τα μπισκότα σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως! αλείφουμε τα μισά με μαρμελάδα της αρέσκειας μας, τα ενώνουμε με τα άλλα μισά και βουτάμε τη μία άκρη τους πρώτα σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά σε τρούφα, η αμύγδαλο κροκάν η ινδοκάρυδο. τα βάζουμε σε σχάρα για 2 λεπτά, ίσα να στραγγίξουν κι έπειτα τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στερεοποιηθεί καλά η σοκολάτα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε και ένα άλλο σχέδιο για ποικιλία: στρώνουμε όσα κουλουράκια Θέλουμε, σε μία λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο, κοντά-κοντά!

Φτιάχνουμε χωνί με ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλα, γεμίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα, κόβουμε μικρή τρυπούλα και κάνουμε γραμμές σαν ζέβρα

Σημείωση: το καλοκαίρι, επειδή η σοκολάτα λιώνει και χαλάει η εμφάνιση των πτι φουρ

Βουτάμε τα μπισκότα όπως είναι ενωμένα δίπλα, σε ζέστη λιωμένη μαρμελάδα και έπειτα σε αμύγδαλο κροκάν η φίλε τρούφα . Η βάζουμε 1/2 κερασάκι πριν τα ψήσουμε..

Αν θέλετε να φτιάξετε χωρίς κούραση και λίγη βουτυρόκρεμα για να τα κολλήσετε κάντε τα εξεις απλά πράγματα ..

Προσθέστε 60 γρ βούτυρο και 40 άχνη από την αρχή να χτυπηθούν μαζί με τα υλικά για τα πτί φουρ .. τα χτυπάτε μαζί 8-10 λεπτά και μετά αφαιρείται 100 γρ από το μείγμα πριν προσθέσετε τα αυγά ..

Μετά συνεχίζετε κανονικά την συνταγή σας … Σε αυτά τα 100 γρ μείγμα που αφαιρέσατε βάζετε μια κουταλιά μερέντα ανακατεύετε και φτιάχνετε την βουτυρόκρεμα που θέλετε να ενώσετε τα πτι φούρ σας ..

Η Συνταγή είναι από κ. Voula Kratimenou Rapti“Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”