Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η εκτέλεση είναι από κ. Γεωργία Διαμαντόγλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)” Φτιάχνονται εύκολα και θα καταφέρουν να συνοδεύουν ιδανικά […]

Διαφήμιση

Η εκτέλεση είναι από κ. Γεωργία Διαμαντόγλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Φτιάχνονται εύκολα και θα καταφέρουν να συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ ή το τσάι σας.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
150 γρ ελαιόλαδο
500 γρ νερό βρύσης
2 φακ ξηρη μαγια η 50 γρ φρεσκια
15 γρ ζάχαρη
20 γρ αλάτι

Εκτέλεση
Νερό , Λάδι , Μαγιά και 200 γρ Αλεύρι στον κάδο του μίξερ ,τα ανακατεύουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά .

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 3 λεπτά στην 3η ταχύτητα . Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη .

Πλάθουμε σε φρατζολάκια και κόβουμε με μια σπάτουλα σε φέτες πάχους 1 περίπου εκατοστού μεχρι κάτω στο ταψί μας .. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 40- 50 λεπτά .

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσουν 1 ώρα . Τα χωρίζουμε με το χέρι εκεί που τα είχαμε κόψει . Τα στρώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στούς 140 -150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ώστε να είναι τραγανά μέχρι το κέντρο τους

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μαζεύουμε ..

Αν προσθέσουμε 2 κουτ γλυκού τριμμένο γλυκάνισο στο ζύμωμα εχουμε παξιμαδάκια γλυκανίσου

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”