Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κιμά:

Τσιγαριζουμε σε ελαιόλαδο ένα κιλό κιμά και όταν άλλαξει χρώμα πρόσθετυομε 2 ξερά κρεμμύδια,μια σκελίδα σκόρδο,μια πιπεριά Φλωρίνης,ένα καρότο,μια ντομάτα,λίγη σπιτική σάλτσα ντομάτας,αλάτι,πιπέρι, μοσχοκάρυδο,κανέλα Κεϋλάνης και γαρύφαλλο..

Χαμήλωνουμε τη φωτιά και δράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το στήσιμο της πίτας:
Χρησιμοποίηούμε για ευκολία έτοιμο ζαγορίσιο φύλο (6 φύλλα).

Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 3 λαδωμένα φύλλα από κάτω, τη γέμιση του κιμά,από πάνω φέτες γκούντα και τέλος τα υπόλοιπα 3 λαδωμένα φύλλα.

Τέλος ψήνουμε στους 200 στον αέρα για 50 λεπτά περίπου.
*Τα σχεδιάκια τα κάνουμε με ένα έξτρα ζυμαράκι που φτιάχνουμε επιτόπου (με νερό,αλεύρι, αλάτι,λάδι).

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Efi Prentza “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ σπέσιαλ και πανεύκολο για κυριακάτικο κέρασμα!
Επόμενο άρθροΦανταστικές!!! Πολύ απολαυστικές και πετυχημένες καριόκες