Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι του κ. Chris Porfi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”. ΥΛΙΚΑ 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του κ. Chris Porfi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1 αυγό χτυπημένο
220 ml φρέσκο γάλα
60 ml εκλεκτό ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
320 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι που το περιλούζουμε με τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με το μίξερ μέχρι να γίνει χυλός. Με το χέρι «σπάμε» τα 200 γρ. της φέτας και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο «να γυαλίσει» όπως λένε οι Ηπειρώτισσες ο χυλός, που πρέπει να είναι αρκετά ρευστός.

Αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο ζεστό νερό για να αραιώσει.
Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα τον χυλό φροντίζοντας με κυκλικές κινήσεις να πάει παντού.

Τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη φέτα και μερικά κυβάκια βούτυρο φροντίζοντας να πάνε σε όλη την πίτα. Τέλος, περιχύνουμε την πίτα με το χτυπημένο αυγό και βάζουμε και πάλι το ταψί στον καυτό φούρνο. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200ºC και ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά. Ολόγυρα πρέπει η πίτα να ξεροψηθεί και να είναι λεπτή, να μην ξεπερνά το 1 εκατοστό.

Η πίτα είναι έτοιμη όταν ξεκολλά ολόκληρη από το ταψί.

Η Συνταγή είναι του κ. Chris Porfi“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.