Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))” ΥΛΙΚΑ 500 γρ φρέσκο σπανάκι 1 ψιλοκομμένο […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”

ΥΛΙΚΑ
500 γρ φρέσκο σπανάκι
1 ψιλοκομμένο πράσο
Άνηθο
400 γρ τυρί φέτα
1 συσκευασία έτοιμο χωριάτικο φύλλο
Ελαιόλαδο
2 αυγά
200 τυρί Φιλαδέλφεια
200 γρ κρέμα γάλακτος
Λίγο ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέμιση
Καίμε λίγο λάδι κ σοτάρουμε το σπανάκι για 3 λεπτά, Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι βγάζουμε από την φωτιά

Προσθέτουμε, Άνηθο, ψιλοκομμένο πράσο

Τι μισή φέτα, ξύσμα λεμονιού 1 λεμόνι, 2 αυγά

Και τυρί Φιλαδέλφεια, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε απαλά.

Εκτέλεση
Λαδώνουμε το ταψάκι

Απλώνουμε 4 φύλλα με τις άκρες έξω 3 εκ περίπου και 1 στη μέση συνολικά 5 φύλλα

Λαδώνουμε, ξαναβαζουμε 4 φύλλα με τις άκρες έξω και ένα στη μέση πάλι, Ρίχνουμε τη γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες αφού τις λαδώσαμε καλά, Ρίχνουμε τι μισή τριμμένη φέτα από πάνω

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”