Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ένα επίσης ελαφρύ γρήγορο αρωματικό και δροσερό επιδόρπιο.
Μπορειτε να σερβίρετε και με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας!

Υλικά
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστο 2%
300 γρ κρέμα γάλακτος
1/2 φλ μέλι
Ξύσμα από ένα λάιμ η λεμονιού
8 φύλλα ζελατίνης
Μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Μαλακωνουμε τις ζελατίνες μου σε κρύο νερό για 3-4 λεπτακια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 100 γρ κρέμα γάλακτος να κάψει ( κρατάμε τα άλλα 200 στην άκρη) .

Μόλις κάψει κατεβάζουμε από την φωτιά , στιβουμε τις ζελατινες μου και τις ανακατεύουμε στην καυτή κρέμα γάλακτος να διαλύθουν καλα. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ Βάζουμε το γιαούρτι το οποίο ανακατεύουμε σταδιακά με σύρμα, μαζί με τα υπόλοιπα 200 γρ κρέμα γάλακτος που κράτησα στην άκρη και το μείγμα κρεμα- ζελατινες- μελι καθώς και το ξύσμα.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Στρώνουμε μεμβρανη σε μια φόρμα κέικ χωριτικοτητας 1 λίτρου ή λαδωνουμε ελαφρώς με λάδι ελαφρύ τη φόρμα μου και ρίχνω την κρεμα σας

Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει όλη νύχτα. Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια

Μπορουμε να σερβίρουμε και με γλυκό του κουταλιού της αρεσκειας σας

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.