Google Translate EnglishGermanGreek

Πανεύκολη τάρτα που γίνεται τόσο νόστιμη και σίγουρα θα την δοκιμάσετε σε πολλές διάφορες παραλλαγές με άλλα φρούτα ανάλογα την εποχή!

Υλικά για τάρτα 6 ετόμων

  • 3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 πακετάκι βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Διαφήμιση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Βουτυρώστε ένα ταψάκι
  3. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
  4. Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
  5. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
  6. Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
  7. Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
  8. Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
  9. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
  10. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
  11. Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα
  12. Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά:
  13. Μια άλλη ιδέα: Κλαφουτί με μήλα, αχλάδια και ξερά σύκα