Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Μηλιαρά Σπαντιδάκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού μαζέψουμε τα σύκα ,τα χαράζουμε με μαχαίρι από την κάτω μεριά και τα απλώνουμε στον ήλιο να ξεραθούν περίπου για 7 ημέρες ..

Έπειτα βράζουμε σε κατσαρόλα νερό με μπόλικα φύλλα δάφνης και αφού έχει γίνει χλιαρό το νερό τα βουτάμε μέσα για λίγο ίσα να ξεπλυθούν και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και τα απλώνουμε ξανά για μια μέρα στον ήλιο …

Τέλος παίρνουμε τις Τσιτες.. παλιότερα ήταν διάφορα ξεφλουδισμένα ξύλα ,τώρα χρησιμοποιούμε τα καλαμάκια για σουβλάκια…και αφού ενώσουμε δύο σύκα μαζί περνάμε τις δύο πλευρές σε δύο καλαμάκια μέχρι να γεμίσουν..και έτοιμο το κέρασμα της τσικουδιάς για το χειμώνα…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Μηλιαρά Σπαντιδάκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΚρητικά Καλιτσούνια!
Επόμενο άρθροΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ – ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ