Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs

Υλικά

-330γρ. αλεύρι που φουσκώνει
-1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί
-ξύσμα από μισό πορτοκάλι
-1/2 κ.γ. αλάτι
-2 αυγά
-270γρ. ζάχαρη
-120γρ. ηλιέλαιο
-2 βανιλίνες
-220γρ. γιαούρτι

Για το γλάσο :

-300γρ. λευκή κουβερτούρα
-30γρ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε παίρνοντας ένα μπολ κανονικού μεγέθους και προσθέτουμε 2 αυγά, την ζάχαρη, τις βανιλίνες, την μαστίχα χίου (αφού την έχουμε κοπανίσει στο γουδί), το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και χτυπάμε καλά για 2 λεπτά.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε πρώτα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Αφού είναι έτοιμο το μείγμα μας, το ρίχνουμε σε μία φόρμα 24 εκατοστών και το απλώνουμε να πάει παντού με την βοήθεια μίας σπάτουλας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά, στους 175 βαθμούς. Μετά το ψήσιμο αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.

Στην συνέχεια, λιώνουμε σπάμε σε μικρά κομμάτια την λευκή κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ στα μικροκύματα μέχρι να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε 30 γραμμάρια ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα μας το περιχύνουμε πάνω από το κέικ, αφού έχουμε σφηνώσει το κέρμα κάτω από το κέικ, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Γράφουμε την χρονολογία με ένα κορνέ και πραλίνα που έχουμε ζεστάνει και γαρνίρουμε προαιρετικά με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης!

Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs