Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά: 130g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αν το βούτυρο δεν εχει αλάτι, τότε βάλτε 1/4 κ.γ) 100g αλεύρι που φουσκώνει […]

Διαφήμιση

Υλικά:

  • 130g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (αν το βούτυρο δεν εχει αλάτι, τότε βάλτε 1/4 κ.γ)
  • 100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του & 150g κανονικο αλευρι
  • 100g ζάχαρη & 70g μαύρη ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε 170g λευκή)
  • 1/2 κ.γ εσάνς βανίλια
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 200g σταγόνες σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 C στον αέρα.
  2. Ρίχνουμε στο μιξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδης υφή.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανα.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα. Ανακατέυουμε απαλά ολα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη το μείγμα.
  5. Βάζουμε λαδόκολα στο ταψί μας. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, και τα πατάμε στο σχήμα που θέλουμε να έχουνε τα cookies μας
  6. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν λίγο.

Extra Tips: Εαν θέλετε να κάνετε σοκολατένια τα cookies σας, βάζετε στην αρχική ζύμη και λίγη τριμμένη κουβερτούρα.

ΠΗΓΗ