Υλικά:

  • 1 Φύλλο ζύμης για πίτσα της Alfa
  • 100 γρ. κασέρι Ελασσόνας
  • 2 φέτες καπνιστό χοιρομέρι, σουτζούκι ή παστουρμάς
  • 2 αυγά
  • λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 C. Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.

2. Παίρνουμε τη ζύμη για πίτσα και την κόβουμε στη μέση, κατά μήκος της μικρής πλευράς. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη, ελαττώνοντας ταυτόχρονα το πάχος της. Γεμίζουμε την επιφάνεια με κασέρι τριμμένο.

3. Πιάνουμε τις δυο άκρες και τεντώνουμε ελαφρά τη ζύμη, δίνοντάς της το κλασικό σχήμα του πεϊνιρλί.

Τσιμπάμε ή διπλώνουμε τις άκρες να κολλήσουν και να φυλακίσουν τη γέμιση. Ακουμπάμε τα πεϊνιρλί στην πυρωμένη πλάκα και ψήνουμε για 10-13′. Βάζουμε το αλλαντικό που μας αρέσει πάνω στο κασέρι και σπάμε ένα αυγό στο κέντρο. Ξαναψήνουμε για 5′ επιπλέον. Όπως τα βγάζουμε καυτά, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.

tip

Το πεϊνιρλί όπως και κάθε ζύμη για πίτσα θέλει πολύ καλή θερμοκρασία από κάτω. Για αυτό αν δεν έχουμε πέτρα ψησίματος δημιουργούμε καυτή επιφάνεια με το πυρωμένο ταψί.

Η συγκεκριμένη ζύμη για πίτσα έχει 3 σημαντικά πλεονεκτήματα: 1/ δεν είναι προψημένη, γι’ αυτό διατηρείται μαλακιά και αφράτη για πολλές ώρες, 2/ δεν έχει συντηρητικά, όπως έχουν οι πίτσες ψυγείου, 3/ δεν χρειάζεται απόψυξη.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : syntagesmekefi