Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Ένα πολύ γευστικό πιάτο με συνταγή απευθείας από την Πόλη! ΥΛΙΚΑ Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο) 1 κρεμμύδι τριμμένο Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι Μαιντανό Λίγο σκόρδο Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια Για τη σάλτσα: 4 ντομάτες ψιλοκομμένες Λίγο κανέλα 2 κουταλιές βούτυρο 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι, πιπέρι Για το σερβίρισμα: Πίτες για […]

Διαφήμιση

Ένα πολύ γευστικό πιάτο με συνταγή απευθείας από την Πόλη!

ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
1 κρεμμύδι τριμμένο
Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Μαιντανό
Λίγο σκόρδο
Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια

Για τη σάλτσα:

4 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο κανέλα
2 κουταλιές βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:

Πίτες για σουβλάκι
500γρ γιαούρτι στραγγιστό
λίγο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια. Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.

Πως το σερβίρουμε:

Σε ατομικά πιατάκια αλουμινίου μιας χρήσεως ή σε πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ,  μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.

Μερικά Μυστικά:

Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.

Την συνταγή την φτιάχνω από constantinoupoli.com

ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ