Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά (6 μερίδες) 500 γρ. κανταΐφι 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό) 100 γρ. γάλα 150 γρ. βούτυρο λιωμένο […]

Διαφήμιση

Υλικά (6 μερίδες)

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
  • 100 γρ. γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
  • Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι  και το ανακατεύετε με τα χέρια.
  • Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ’ ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
  • Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  • Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
  • Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
  • Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.

ΠΗΓΗ