Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ : – Σύκα ξερά (τα συγκεκριμένα 3 κιλά) – Καρύδια αλεσμένα στο multi (1/2 kg περίπου) – Κανέλα – […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ :

– Σύκα ξερά (τα συγκεκριμένα 3 κιλά)
– Καρύδια αλεσμένα στο multi (1/2 kg περίπου)
– Κανέλα
– Γαρίφαλο
– Τζίντζερ
– Μοσχοκάρυδο
– κακουλέ Τριμμένα
– Ζάχαρη (1 φλιτζανάκι του καφέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αλέθουμε τα καρύδια στο multi και τα αδειάζουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα μπαχαρικά λίγο – λίγο
ανακατεύοντας καλά και δοκιμάζουμε συνέχεια μέχρι να πετύχουμε
ένα μείγμα που θα καταλαβαίνουμε κάπως έντονα τις γεύσεις των
μπαχαρικών (ειδικά της κανέλας και του γαρίφαλου)

Δεν υπάρχει δοσολογία των μπαχαρικών γιατί είναι θέμα γούστου και
Ο κάθε ένας το φτιάχνει όσο έντονο το θέλει ή όχι.

Παίρνουμε ένα- ένα τα σύκα τα ανοίγουμε με ένα μαχαίρι στα δύο
(δεν τα χωρίζουμε τα ανοίγουμε μέχρι το κοτσάνι περίπου) και
κόβουμε και την σκληρή άκρη του κοτσανιού.

Τα γεμίζουμε με το μείγμα και τα τυλίγουμε.
Τα τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι
που να πάρουν ένα χρώμα κίτρινο βαθύ.

Όταν κρυώσουν καλά τα τοποθετούμε σε τάπερ και τα φυλάμε εκτός
ψυγείου για όσο χρονικό διάστημα θέλουμε. Δεν χαλάνε.
Η συνταγή είναι παραδοσιακή και λίγο εμπειρική και δύσκολο να
περιγραφεί.

Καλή επιτυχία

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ