Διαφήμιση

Θέλετε να φτιάξετε στρούντελ μήλου, αλλά δεν γνωρίζετε πως ; Ας δούμε μαζί αυτή την υπέροχη συνταγή:

Υλικά ζύμης

250 γραμμάρια αλεύρι
1 δόση αλάτι
1 αυγό
100 ml χλιαρό νερό
20 ml Φυτικό λάδι και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι

Υλικά γέμισης

50 γραμμάρια σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας ρούμι
50 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια φρυγανιά
1 λεμόνι
1.2 κιλά μήλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
0.5 κουταλιά κανέλα

Διαφήμιση

και επίσης

50 γραμμάρια βούτυρο
Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τις σταφίδες στο ρούμι σε ένα μικρό μπώλ για να μαλακώσουν και κατόπιν σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης για περίπου 10 λεπτά.Το μίγμα αυτό το αλείφουμε με το λάδι και το σκεπάζουμε με ένα ζεστό πιάτο για περίπου 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, ρίχνουμε την φρυγανιά και τα ψήνουμε για λίγο.

Αφού στύψουμε το λεμόνι, ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια βγάζοντας τους σπόρους τους και τα τεμαχίζουμε σε μικρότερες φέτες.Ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού, την ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα.

Ο φούρνος θα πρέπει να προθερμανθεί στο κάτω μέρος του στους 190 βαθμούς.

Καλύπτουμε το ταψί με χαρτί μαγειρικής.Σε ένα καθαρό κομμάτι πανιού μαγειρικής που το απλώνουμε στο τραπέζι, ρίχνουμε αρκετό αλεύρι και απλώνουμε αντίστοιχα την ζύμη δημιουργώντας ένα λεπτό τετράγωνο στρώμα ζύμης διαστάσεων περίπου 50Χ35 εκατοστών.

Με ένα πινέλο μαγειρικής απλώνουμε βούτυρο επάνω στη ζύμη.

Αδειάζουμε το μίγμα στο ένα άκρο της ζύμης δίνοντάς του ένα κυλινδρικό σχήμα αφήνοντας δεξιά και αριστερά κενό περίπου 5 εκατοστών, ώστε γυρίζοντας τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα να μην πέφτει το μίγμα. Κατόπιν τυλίγουμε την ζύμη με την βοήθεια του πανιού και την τοποθετούμε προσεκτικά στο ταψί με την ραφή της να αγγίζει στο κάτω μέρος του ταψιού.Αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 30 έως 40 λεπτά και τα στρούντελ μας είναι έτοιμα!

Διαφήμιση

photo credit

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠροφιτερόλ Kinder Bueno και θα πάθετε πλάκα!
Επόμενο άρθροΜουστοκούλουρα μαλακά όπως αυτά του εμπορίου