Στριφτόπιτα
Connect with us

Πιτες

Στριφτόπιτα

Υλικά

Διαφήμιση

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξίδι
1 κ. κ. αλάτι
2 φλιτζ. χλιαρό νερό

300  γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Γέμιση

200 γρ. γιαούρτι
500 γρ. φέτα μαλακιά
200 γρ. ανθότυρο
2 αβγά, χτυπημένα ελαφρά

Για το άλειμμα
1 αβγό χτυπημένο ελαφρά με 1 κ. σ. γιαούρτι και λίγο  λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Κάνουμε μία μαλακή και ελαστική  ζύμη ανακατεύοντας  καλά όλα τα υλικά. Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ώρα. Τη χωρίζουμε σε έξι μέρη και ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Αφήνουμε σε αλευρωμενη επιφάνεια.

Στη συνέχεια ενώνουμε τα υλικά της γέμισης. Απλώνουμε το φύλλο σε καλά αλευρωμένο πάγκο εργασίας, το αλείφουμε με το βούτυρο, βάζουμε γέμιση και το ρολάρουμε στρίβοντας το σαν φίδι.

Μεταφέρουμε το πρώτο ρολό  σε ένα στρογγυλό, βουτυρωμένο ταψί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε τα ρολά με το μείγμα αυγού ,  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο С, φούρνο, για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!