Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.

Υλικά (ταψί 40)
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
4 αυγά
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (κατά βούληση)
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 γεμάτο κ.γ. σόδα μαγειρικής
Επιπλέον βούτυρο για να αλείψουμε το ταψί και τα φύλλα
700 γρ. φύλλο κρουστας

Εκτέλεση
Αλείφουμε με βούτυρο τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το βούτυρο, τη φέτα και τη σόδα. Εν συνεχεία, προσθέτουμε τ’αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει με τα μπαχαρικά στον αυγογδάρτη.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Παίρνουμε δύο φύλλα κρουστας, τα αλείφουμε ένα-ένα με βούτυρο και προσθέτουμε μέρος της γέμισης κατά μήκος των φύλλων αφήνοντας όμως κενό στις άκρες τους (χωρίς γέμιση).

Τα τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνουμε σαν πάπυρο, το παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα για να το τοποθετήσουμε στο ταψί.

Το ανοίγουμε ξεδιπλώνοντας κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.

Τέλος προσθέτουμε επιπλέον βούτυρο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα μας 5λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο μας ψήνουμε μόνο με κάτω αντίσταση προκειμένου να ψηθεί σωστά

Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό Τσουρέκι μαστιχωτό γεμιστό με nutellla
Επόμενο άρθροΩραία και γευστική ζαμπονοτυρόπιτα