Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Νόστιμη συνταγή μεγειρικής από “plathozymarakia” ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό χοντροκομμένο σιτάρι, 1κιλό και  1/2 κιλό ως 2 κιλά γάλα πρόβειο (είναι το καλύτερο ) ή αγελαδινό του εμπορίου ανάλογα  το  πόσο λιπαρό τον θέλουμε μια μέτρια χούφτα αλάτι τούλια για  το σκέπασμα τραπεζομάντιλα και ταψιά και  τραπέζια  μεγάλα  πλαστικά κουτάλα  ξύλινη και μια μεγάλη κατσαρόλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]

Διαφήμιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “plathozymarakia”

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό χοντροκομμένο σιτάρι,
1κιλό και  1/2 κιλό ως 2 κιλά γάλα πρόβειο (είναι το καλύτερο ) ή αγελαδινό του εμπορίου ανάλογα  το  πόσο λιπαρό τον θέλουμε
μια μέτρια χούφτα αλάτι
τούλια για  το σκέπασμα
τραπεζομάντιλα και ταψιά και  τραπέζια  μεγάλα  πλαστικά
κουτάλα  ξύλινη και μια μεγάλη κατσαρόλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  •  Αρχίζουμε πάντα τη διαδικασία αργά το απόγευμα και το αφήνουμε  σε ταψιά  όλη την  νύχτα  ,,,ώστε να περάσουμε τον τραχανά από το κόσκινο το πρωί της επόμενης μέρας..ή  αρχίζουμε νωρίς το  πρωί έτσι ώστε να έχουμε όλη  την μέρα  στην διάθεσή μας  μιας  και  είναι πολύ χρονοβόρα  η  παρασκευή του .
  •  Βάζουμε λοιπόν πάνω στη φωτιά την κατσαρόλα  ( φροντίζουμε να είναι μεγάλη και  με χοντρό πάτο  ) με το γάλα μέχρι αρχίσει να   βράζει (αν το γάλα είναι φρέσκο καλό είναι να ρίξετε μέσα ένα κουταλάκι σόδα μαγειρική ώστε να είστε σίγουροι πως το γάλα δεν θα “κόψει”) ,ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει(η μαμά  μου αλλάζει την κατσαρόλα πριν ρίξει  μέσα   το χοντροκομμένο  σιτάρι   ώστε να είναι σίγουρη  πως δεν θα μυρίσει ο τραχανάς από κολλημένο γάλα)…και μόλις το γάλα φουσκώνει ρίχνουμε μέσα το αλάτι,ανακατεύουμε  πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί στο γάλα το αλάτι  .
  • Στη συνέχεια  ρίχνουμε στο γάλα το χοντροκομμένο σιτάρι μας  .,
  • Aανακατεύουμε  πολύ καλά  μέχρι  να  αρχίσει  να   πήζει με ξύλινη κουτάλα ..καλύτερα..  (εμείς εδώ δεν προλάβαμε να την χρησιμοποιήσουμε μας  τις πήραν  οι μικρές να  παίξουν   και  προκείμενου  να …

Δείτε την συνέχεια και περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : plathozymarakia