Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με φέτα, βασιλικό και λιαστές ντομάτες
Connect with us

Πουλερικα

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με φέτα, βασιλικό και λιαστές ντομάτες

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (ή μαϊντανό)
  • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο.υλικά για τη γέμισηθρυμματισμένη φέτα, βασιλικός. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  2. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι κάθε φιλέτο στήθος κατά μήκος ξεκινώντας λίγο πιο κάτω από την άκρη του. Κόβουμε και προς τα μέσα, με προσοχή να μη τρυπήσουμε την άλλη πλευρά του φιλέτου, σα να θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τσέπη.στήθος κοτόπουλο κομμένο κατά μήκος
  3. Γεμίζουμε τις τσέπες με το μείγμα της φέτας, κλείνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.στήθος κοτόπουλο ανοιγμενο με γέμιση
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην έχουμε δυνατά τη φωτιά και ροδίσει πολύ γρήγορα, ώστε να έχει χρόνο να μαγειρευτεί μέχρι μέσα και ομοιόμορφα.στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι
  5. Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, σκεπάζουμε με το αυτοσχέδιο αυτό “καπάκι” το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.στήθος κοτόπουλο στο τηγάνι καλυμμένο με λαδόκολλα
  6. Στο τηγάνι ρίχνουμε το ζεστό νερό από το βραστήρα ή το ζωμό κοτόπουλου και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να λιώσουν τυχούν μαύρα κομματάκια από το σωτάρισμα του κοτόπουλου. Βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η ποσότητα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακινούμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.στήθος κοτόπουλο γεμιστό με φέτα 2

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.delightfularea.com

Διαφήμιση

Ποια είναι η επόμενη Συνταγή που θες να δεις σε Βίντεο ?
×
Αφράτα Ντονατς στο φουρνο (Με Μαρμελάδα και Σοκολάτα) !