Σπιτικό Ψωμί Τσιαπάτα
Connect with us

Ξεχωριστα

Σπιτικό Ψωμί Τσιαπάτα

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Διαφήμιση

Υλικά
-400 γρ. αλεύρι
-300 γρ. νερού 25°C
-7 γρ. Αλάτι
-40 γρ. Ελαιόλαδο
-2 γρ. ξηρή μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα είναι να βάλουμε σε ένα μπωλ κατά προτίμηση τετράγωνου σχήματος, 300 γρ. νερού το οποίο θα έχει βράσει στους 25 βαθμούς, 2 γρ. ξηρή μαγιά, και 40 γρ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα 400 γρ. αλεύρι και 7 γρ. αλάτι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Φτιάχνουμε έτσι μία ζύμη την οποία θα ανακατέψουμε για λίγο ακόμα έως ότου γίνει ομοιόμορφη.

Διαφήμιση

Θα την καλύψουμε με μεμβράνη και θα την αφήσουμε να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά.

Μετά από αυτό το χρόνο, βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και αρχίζουμε να διπλώνουμε τη ζύμη και από τις 4 πλευρές του μπώλ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά αφού την καλύψουμε με μεμβράνη.

Στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, δηλαδή βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και διπλώνουμε την ζύμη και από τις 4 πλευρές του μπώλ. Ξανασκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά.

Κατόπιν θα επαναλάβουμε την διαδικασία διπλώματος της ζύμης με τον ίδιο τρόπο και κλείνοντας πάλι με μεμβράνη το μπωλ, θα αφήσουμε τώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.

Το επόμενο βήμα είναι τώρα να πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι τη ζύμη. Την απλώνουμε στο τραπέζι, αφού πρώτα έχουμε ρίξει στην επιφάνειά του επίσης λίγο αλεύρι.

Με μία σπάτουλα θα απλώσουμε και θα ισιώσουμε ομοιόμορφα την ζύμη σε τετράγωνο σχήμα και κατόπιν θα την κόψουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια θα τα αφήσουμε καλυμένα σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 20 έως 30 λεπτά.

Οταν περάσουν τα 20 έως 30 αυτά λεπτά, θα βάλουμε τα κομμάτια της ζύμης σε μία λαμαρίνα στην οποία θα έχουμε βάλει λίγη λαδόκολλα και θα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 έως 25 λεπτά στις αντιστάσεις.

Μετά και το ψήσιμο, η συνταγή μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Διαφήμιση
×
Απλά τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού (Εύκολη και Αφράτη Ζύμη)!