Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .

ΥΛΙΚΑ: Για τη ζύμη

350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου, 1 φακελάκι μαγιά ξερή,1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική,450 γρ. αλεύρι σκληρό,70 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης,10 γρ. αλάτι,1 κ.γ. ελαιόλαδο

Διαφήμιση

Για τα πεϊνιρλί:

50 γρ. βούτυρο , 200 γρ. μοτσαρελα κίτρινη τριμμένη, 100 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia, πιπέρι, φέτες μπέικον, σε κομμάτια, λίγες πράσινες πιπεριές σε λεπτές φέτες

ΕΛΤΕΛΕΣΗ:

Για τη ζύμη:

Σε ενα μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να δουλέψει η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας. Μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε βάλει 1 κ.γ. λάδι. Καλύπτουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης μας.

Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι και βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μακροστενο σχημα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-220º C στις αντιστάσεις.

Για το πεϊνιρλί:
Μοιράζουμε, πάνω στα ζυμάρια, ελάχιστη σαλτσα (πίτσας) ή λίγη κέτσαπ, βούτυρο (10 γρ. στο καθένα). Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε, μέχρι να δέσουν, τη μοτσαρελα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι. Μοιράζουμε το τυρί και το μπέικον, σε κάθε ζυμάρι, και απλώνουμε να πάει παντού.

Φτιάχνουμε βαρκούλες, σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα.Τοποθετούμε σε δύο ταψάκια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι.Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας στα ταψάκια (2 πεϊνιρλί στο ένα και 3 πεϊνιρλί στο άλλο).Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινισουν.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Οι Γεύσεις Της Νατάσας” .