Υλικά
500 γρ ώριμα κούμαρα
500γρ τσίπουρο
300- 400 γρ ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα κούμαρα με κρύο νερό με προσοχή να μην σπάσουν. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Διαφήμιση

Μετά τα βάζουμε σε ένα βάζο, ρίχνουμε το τσίπουρο και την ζάχαρη, το κλείνουμε καλά, και το βάζουμε στον ήλιο. Το αφήνουμε στον ήλιο για 15-20 μέρες, και το κουνάμε με προσοχή κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι. Μέσα στο μπουκάλι βάζουμε 5-6 κούμαρα από αυτά που είχαμε στο βάζο.

Έτσι το άρωμα του ποτού διατηρείτε έντονο.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : katerinasrecipes

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό σοκολατένιο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα (Νηστίσιμο )
Επόμενο άρθροΕτοιμάστε παραδοσιακό ΜΑΓΚΙΡΙ τη μέρα του τρυποτηγανά Αγίου Ανδρέα! (φρέσκο κρητικό ζυμαρικό)